Кадър bgonair.bgТези избори ще бъдат в една неестествена, феноменална среда под

...
Кадър bgonair.bgТези избори ще бъдат в една неестествена, феноменална среда под
Коментари Харесай

Политолог: Изборите ще бъдат в неестествена среда

Кадър bgonair.bg

Тези избори ще бъдат в една неестествена, феноменална среда под знака на Ковид бедствието. В един миг виждаме по какъв начин политиката и Ковид-19 взимат връх, те завладяха целия ни живот. Водят до избрани социално-психологически настройки, оттова въздействат върху икономическите чувства, упованията към властта и несъмнено по този метод приключват в някакви политически настройки.

Всеки е обиден в някакъв проект, тъй че страхът е водещият, той е определящ за средата. Не виждаме толкоз политическа незаинтересованост, колкото един боязън. " Това съобщи политологът Цветанка Андреева в студиото на " Денят ".

" Много е значимо да отчетем какви ще бъдат резултатите от тези избори. Обществото декларира, че го владеят нестабилни настройки ", разяснява Андреева.

По думите ѝ идващият парламент ще бъде с доста слаба власт на ръководство за сметка на опозицията, която ще е мощна.

" Затова след това всички ще гледат президентските избори ", добави политологът.

" Освен партийната война, тече и войната с Ковид-19. Много е значимо кой ще завоюва борбата с Ковид - както в акцията ще е значимо, по този начин и за ръководството ", уточни Цветанка Андреева.

Според нея част от сюжетите, които се чертаят занапред, са на президентската институция и на Радев: " Той се ситуира като част от предизборната акция ".

" Вдясно виждаме радикални разкъсвания, българското демократично пространство би трябвало да се научи да се реформира, не да се основават партии ", уточни политологът.

А социологът доцент Антоний Гълъбов разяснява пред Bulgaria ON AIR, че политическата акция ще бъде къса и нападателна, а партиите не са имали нужното време да свършат това, което е трябвало.

" Онова, което трябваше да създадат политическите партии, е да трансфорат протестната сила в в подготвеност за присъединяване в избори. Само че това не се случи. Онова, което ми се коства най-интересно, е в каква посока ще тръгне протестният избор. Няма протестен избор при ГЕРБ, при Българска социалистическа партия обаче има. Движение за права и свободи съумя да се пребори с вътрешното си напрежение и сякаш ще излезе по-мобилизирано. Между Оперативна програма и " ИТН " тече някакъв развой на преливане на интерес ", сподели доцент Гълъбов.

По думите му нищо значително коренно няма да се промени: " не незаинтересованост, а равнодушие и ниска изборна интензивност ".

" Българското общество няма общи цели, няма обща сила, която да бъде генерирана, това значи, че такова ще бъде и представителството в Народното събрание ", акцентира социологът.

" Крехката вярата на господин Радев, че може би ще успее да назначи служебно държавно управление, което да го преизбере, няма да се случи ", означи събеседникът и добави, че Народното събрание ще е динамичен.

" Време е да се разбере, че от едната страна са политиците, а от другата страна дейни, не протестиращи, а дейни жители, хора, които да подготвени да вземат участие в процеса на взимане на решения ", посочи доцент Гълъбов.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР